Ωράριο λειτουργίας ιατρείου

 Δευτέρα-Παρασκευή

 πρωινές ώρες

10.00πμ-13.30μμ

απόγευμα

18.00μμ-21.00μμ

Θεραπεία με PRP

Τι είναι το PRP;

PRP, ή "πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα," είναι μια επαναστατική νέα θεραπεία που βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των κορυφαίων αθλητιάτρων στις ΗΠΑ, και παγκοσμίως,οσον αφορά την θεραπεία των χρονίων και δύσκολα θεραπευσιμών αθλητικών και μυοσκελετικών παθήσεων.Αποτελεί την πλεόν ενδεδειγμένη και προηγμένη επιστημονικά θεραπεία για χρόνιες ορθοπαιδικές παθήσεις που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες συντηρητικές μεθόδους θεραπείας.


Γιατί άραγε  το PRP λειτουργεί;

Τα αιμοπετάλια είναι ένας εξειδικευμένος τύπος κυττάρων του αίματος. Το αίμα αποτελείται από 93% ερυθρών κυττάρων (RBC), 6% αιμοπεταλίων, 1% των λευκών αιμοσφαιρίων (WBC), και πλάσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν  τα αιμοπετάλια με το σχηματισμό θρόμβων. Αν και αυτό είναι σίγουρα μια σημαντική λειτουργία των αιμοπεταλίων, συμμετέχουν επίσης σε μεγάλο βαθμό στην επούλωση των τραυματισμένων ιστών μέσω των αυξητικών παραγόντων. Τα ανθρώπινα αιμοπετάλια είναι  εξαιρετικά πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες.Η ενέσιμη έγχυση αυτών τών αυξητικών παραγόντων  σε τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες, αρθρώσεις  διεγείρει μια φυσική διαδικασία επιδιόρθωσης. Αλλά για να επωφεληθούνοι οι τραυματισμένοι ιστοί από αυτές τις φυσικές θεραπευτικές πρωτεΐνες, τα αιμοπετάλια πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν με την διαδικασία της φυγοκέντρησης. Με άλλα λόγια,  το PRP αναπλάθει και τονώνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος.

Πώς γίνεται το PRP; 

Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο.Ο ιατρός διενεργεί μια αιμοληψία από τον ασθενή (ακριβώς όπως σε μια απλη εξέταση αίματος) και τοποθετείται σε ειδική φυγόκεντρο. Η φυγόκεντρος διαχωρίζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, και τα υπόλοιπα αιμοπετάλια και  το πλάσμα. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια απορρίπτονται, και το προκύπτον συμπύκνωμα αιμοπεταλίων χρησιμοποιείται για θεραπεία.

Ενώ το αίμα  περιστρέφεται στη φυγόκεντρο (περίπου 18 λεπτά), η επώδυνη περιοχή εγχέεται με λιδοκαΐνη για να μουδιάσει.

Στη συνέχεια εγχύεται το παρασκέυασμα των συμπυκνωμένων αιμοπεταλιων-αυξητικών παραγόντων στη περιοχή της βλάβης. Το σύνολο  της θεραπείας, από την αιμοληψία , την παρασκευή του διαλύματος και  με την έγχυση, διαρκεί  περίπου  30-40 λεπτά.

Πόσο συχνά  γίνονται οι ενέσεις;

Μετά την αρχική θεραπεία, η  επίσκεψη για την παρακολούθηση του ασθενούς προγραμματίζεται για  3-6 εβδομάδες αργότερα για να ελέγθεί η πρόοδος της θεραπείας. Ορισμένοι ασθενείς ανταποκρίνονται πολύ καλά με μία μόνο θεραπεία. Ωστόσο, συνήθως 2-3 θεραπείες είναι αναγκαίες. Οι ενέσεις γίνονται κάθε 4-8εβδομάδες.

Προϋποθέσεις- Ποιο είναι το όφελος από PRP;

Η θεραπεία με PRP  λειτουργεί καλύτερα σε  χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις που έχουν αποτύχει τα άλλα συντηρητικά μέσα θεραπείας, όπως οι εξής:

  • Τραυματισμούς του μυοτενόντιου στροφικού πετάλου.
  • Χρόνιες τενοντίτιδες στον ώμο.
  • Έσω-Έξω επικονδυλίτιδα του αγκώνα.(Tennis Elbow).
  •  Οστεοχόνδρινές βλάβες γόνατος.
  •   Συνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου και τενοντίτιδα επιγονατιδικού τένοντα.(Jumper's knee)
  • Διαστρέμματα.
  • Τενοντίτιδα αχιλλείου τένοντα και πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • Γόνατο,  ισχίο, και άλλες πρώιμες οστεοαρθρίτιδες.
  •  ΑΘλητικές κήλες και σύνδρομο κοιλιακών-προσαγώγων
  • Άλλα χρόνια προβλήματα τενόντων και συνδέσμων

Επιπλέον,  το PRP μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για πολλές περιπτώσεις χονδροπαθειών- πρώιμης οστεοαρθρίτιδας.To PRP μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση- ανάπλαση των χόνδρινων βλαβών , μειώνοντας τον πόνο και την αναπηρία της αρθρίτιδας.

 

Προκαλεί πόνο η έγχυση με PRP;

Επειδή η τραυματισμένη περιοχή είναι εξαρχής αναισθησιοποιημένη με λιδοκαΐνη, οι πραγματικές ενέσεις προκαλούν ασυναίσθητο πόνο. Μόλις η  δράση της λιδοκαΐνης εξασθενήσει σε λίγες ώρες, συνήθως υπάρχει μέτριος πόνο για τις επόμενες μερικές ημέρες. Για την πρώτη εβδομάδα μετά τις ενέσεις, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αγωγή με  αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ιβουπροφένη,Voltaren, Celebrex. Αυτές θα επηρεάσουν την απόκριση της επούλωσης.

  Υπάρχουν κίνδυνοι με  το PRP ;

Οποτεδήποτε μια βελόνα τοποθετείται οπουδήποτε στο σώμα,  υπάρχει ένας κίνδυνος μόλυνσης, αιμορραγία, και νευρική βλάβη. Ωστόσο, αυτές είναι πολύ σπάνιες. . Επειδή το PRP χρησιμοποιεί το δικό σας αίμα , δεν μπορείτε να είστε αλλεργικοί σε αυτό.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας;

Μελέτες δείχνουν μια βελτίωση του 80-85%. Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν πλήρη ανακούφιση από τον πόνο τους.Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Επιπλέον Θεραπείες

Για να πάρετε το μέγιστο όφελος από τη θεραπεία, και να βοηθήσει στην πρόληψη εκ νέου τραυματισμού, ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και άσκησης ενσωματώνεται στη θεραπεία σας. 


  Καλώς ήρθατε στο ιατρείο μου.

 
Η διατήρηση της ποιότητας ζωής των ασθενών αποτελούν τον στόχο της καθημερινής θεραπευτικής μου πρακτικής.
Γι'αυτό προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους θεραπείας που αφορούν την αρθροσκοπική χειρουργική για την αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών,τις επανορθωτικές επεμβάσεις αποκατάστασης μεγάλων και μικρών αρθρώσεων  με έμφαση στις ελάχιστα επεμβατικά χειρουργικές τεχνικές(M.I.S)και την τραυματολογία.
Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο τομέα της συντηρητικής αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών παθήσεων και τραυματισμών.
Στο πλαίσιο αυτό το ιατρείο  έχει επανδρωθεί με την πλέον σύγχρονη συσκευή Laser το M.I.D PRO LASER με μεγάλη δυνατότητα επιτυχών θεραπευτικών αποτελεσμάτων  σε ένα ευρύ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων όπως οσφυϊκές και αυχενικές δισκοκήλες,τενοντοπάθειες,τάχιστη μετατραυματική αποκατάσταση, οστεοαρθρίτιδα γονάτων,σπονδυλικής στήλης,χωρίς παρενέργειες,αποφεύγοντας την μακροχρόνια λήψη επιβλαβών για τον οργανισμό φαρμάκων.  
Παράλληλα η χρήση του διαγνωστικού υπερήχου του μυοσκελετικού συστήματος συμβάλει αποφασιστικά στη διάγνωση και την λύση των εκάστοτε διαφοροδιαγνωστικών προβλημάτων.
 Τέλος η μέθοδος βιολογικής θεραπείας με την χρήση αυτόλογων  αυξητικών παραγόντων από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (P.R.P) καθώς και άλλες εναλλακτικές ενέσιμες θεραπείες(Υαλουρονικό οξύ,Κολλαγόνο κ.α) που εφαρμόζονται υπό την καθοδήγηση υπερήχου ενισχύουν σημαντικά τις προηγμένες θεραπευτικές επιλογές που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για την ίαση των ασθενών 
Το ιατρείο  βρίσκεται στην διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Σίνδος Θεσσαλονίκης .
Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο σταθ: 2310795858 ή στο κιν: 6976889349
Διενεργούνται κατ'οίκον επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης.
Πιστοποιημένος για συνταγογράφηση και έκδοση παραπεμπτικών (ακτινογραφίες,μαγνητικές,οστεοπόρωση,φυσικοθεραπείες κ.α)για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
 
 
 
UA-35905416-1 http://orthopaidikos​-sindos.gr