Ωράριο λειτουργίας ιατρείου

 Δευτέρα-Παρασκευή

 πρωινές ώρες

10.00πμ-13.30μμ

απόγευμα

18.00μμ-21.00μμ

M.I.D LASER

Η εφαρμογή του επιτυγχάνει την  θεραπεία πολλαπλών μυοσκελετικών  παθήσεων όπως οσφυική και αυχενική δισκοκήλη,ισχιαλγία,τενοντίτιδες,χονδροπάθειες,τραυματισμούς των μαλακών μορίων, προβλημάτων αρθρώσεων όπως αυτή του γόνατος,του ώμου, της ποδοκνημικής κ.α ,χωρίς την επιβαρυντική για τον οργανισμό, μακροχρόνια λήψη φαρμάκων.

Όπως είναι γνωστό η σύντμησης των λέξεων L.A.S.E.R. = Light Amplification byStimulated Emission of Radiation, σημαίνει ενίσχυση φωτός με διηγηρμένη (εξαναγκασμένη) εκπομπή ακτινοβολίας.

Αυτή η εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας, είναι εκείνη που με την σειρά της προκαλεί και τις πάνω στους ιστούς που δέχονται αυτή την ακτινοβολία.

Tα laser που έχουν μικρότερη ισχύ από τα χειρουργικά (milli watt), και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, προκαλούν φωτοχημικές αντιδράσεις/ βιολογικές αντιδράσεις, μέσω της απορρόφησης των ακτίνων laser από τους ιστούς. Αυτά τα laser δεν έχουν θερμική αντίδραση και είναι απολύτως ασφαλή.

Δηλαδή με το Laser διεγείρουμε βιολογικά την κυτταρική λειτουργία. Αυτά τα laser τα ονομάζουμε ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ - ΒΙΟ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ ή ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.

Είναι πλέον γνωστό αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η θεραπεία laser επηρεάζει άμεσα και θετικά τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των ακτίνων laser οφείλονται κυρίως:

  • Στην πρωτογενή αναλγητική και δευτερογενή σπασμολυτική επίδραση της ακτινοβολίας στην πάσχουσα περιοχή.
  • Στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην πάσχουσα περιοχή.
  • Στην αντιφλεγμονώδη και αποιδηματώδη επίδραση της ακτινοβολίας στην πάσχουσα περιοχή.
  • Στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δραστηριοποίηση και τόνωση των ανοσολογικών μηχανισμών και αύξηση παραγωγής αντισωμάτων D.N.A - R.N.A.
  • Στην αναγέννηση και ανάπλαση των κυττάρων της πάσχουσας περιοχής που προκαλεί η ακτινοβολία.
  • SINGEL-PROB HANDBASEUNIT3 PROBER

Κεφαλή Laser GaAs 904 nm

Διοδικό laser υπερπαλμικά παλλόμενο στην συχνότητα των 25 έως 5.000 Hz με πολύ συχνούς παλμούς 100 - 200 ns και υψηλή ένταση που φθάνει τα 25 W/δίοδο λειτουργώντας όπως το φλας μιας φωτογραφικής μηχανής.

Ιδιότητες:

Εκπέμπει στο μήκος κύματος των 904 nm, (αόρατο στο γυμνό μάτι), πράγμα που επιτρέπει την είσοδο της δέσμης να διαπερνά τις γεμάτες μελανίνη στοιβάδες του δέρματος φτάνοντας έτσι ανεμπόδιστα σε όλα τα εις βάθος νευρομυοσκελετικά προβλήματα. Αυτός ο τύπος laser έχει τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα. Το ενεργειακό βάθος διείσδυσης αυτής της δέσμης κυμαίνεται μεταξύ 50-55 mm.

Δρα άμεσα μυοχαλαρωτικά, επουλωτικά, με αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δυνατότητα. Η επίδρασή του σε βακτήρια και ιώσεις (αντιβακτηριακή δράση) το καθιστά μοναδικό από απόψεως ισχυροποίησης των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού. Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πόνου (χαμηλές συχνότητες), (σε μερικά δευτερόλεπτα ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί την αναλγητική του επίδραση), και θεραπεία φλεγμονωδών νόσων (υψηλές συχνότητες).

Ενδείκνυται ως το καταλληλότερο laser για προβλήματα υπολειτουργίας της κινητικότητας των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων. Τομείς της ιατρικής όπου το θεραπευτικό αποτέλεσμα δίνει άμεσα ανακούφιση στον ασθενή είναι μεταξύ άλλων η Ορθοπαιδική Τραυματολογία, Φυσική Ιατρική - φυσικοθεραπεία.

Σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία υπάρχουν πάρα πολλές διπλές τυφλές μελέτες που όλες μιλούν για την αποτελεσματικότητα αυτού του τύπου laser (σε αντιπαραβολή με άλλους τύπους) σε προβλήματα τενοντίτιδας, γοναλγίες, μυοσκελετικούς πόνους, πρηξίματα και πόνους από ρευματοειδή αρθρίτιδα, πόνους από δισκοκήλες, χρόνιες νευραλγίες όπως επίσης πόνους από έρπη ζωστήρα κ.π.α. παθήσεις.

Η κεφαλή laser GaAs 904 nm της Irradia είναι μοναδική στο είδος της παγκοσμίως. Η ισχύς εξόδου της δέσμης laser είναι ανεξάρτητη από την συχνότητα των παλμών. Αυτό καλείται υπερπαλμικό laser.

Τα περισσότερα κοινά laser που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα υστερούν σ'αυτό ακριβώς το σημείο, διότι η μέση ένταση εξόδου ποικίλει ή είναι ασταθής σε σχέση με την συχνότητα και τους επαναληπτικούς παλμούς.
Προκειμένου να έχουμε ένα επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα απαιτείται να δοσολογηθεί ο ιστός με συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι κεφαλές GaAs που πωλούνται στην αγορά χάνουν σχεδόν όλη τους την ισχύ στις μεσαίες ή στις χαμηλές συχνότητες. Αυτές οι κεφαλές εκπέμπουν όπως λέγεται παλμικά.

Κατά τη θεραπεία σε ασθενείς με απλό παλμικό laser, όπου κανείς επελέγει χαμηλή συχνότητα ο χρόνος θεραπείας μπορεί να είναι τόσο μεγάλος (εξαιτίας της χαμένης ισχύος) που καθιστά ασύμφορη την θεραπεία όχι μονάχα από απόψεως χρόνου αλλά και κόστους από την πλευρά του ασθενούς.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο με τίτλο: Θεραπεία με παλμικό ή υπερ-παλμικό laser;

Αυτό το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι υπερπαλμικών κεφαλών laser GaAs 904 της Irradia. Οι κεφαλές laser της Irradia, μέσω μιας πατέντας που είναι μοναδική, αποδίδουν σταθερή μέση ένταση εξόδου ανεξάρτητα από την παλμική συχνότητα. Αυτό σημαίνει στην πράξη για τον χρήστη ότι μπορεί να προσδιορίσει εύκολα την δόση ενέργειας σε μια θεραπεία.

  Καλώς ήρθατε στο ιατρείο μου.

 
Η διατήρηση της ποιότητας ζωής των ασθενών αποτελούν τον στόχο της καθημερινής θεραπευτικής μου πρακτικής.
Γι'αυτό προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους θεραπείας που αφορούν την αρθροσκοπική χειρουργική για την αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών,τις επανορθωτικές επεμβάσεις αποκατάστασης μεγάλων και μικρών αρθρώσεων  με έμφαση στις ελάχιστα επεμβατικά χειρουργικές τεχνικές(M.I.S)και την τραυματολογία.
Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο τομέα της συντηρητικής αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών παθήσεων και τραυματισμών.
Στο πλαίσιο αυτό το ιατρείο  έχει επανδρωθεί με την πλέον σύγχρονη συσκευή Laser το M.I.D PRO LASER με μεγάλη δυνατότητα επιτυχών θεραπευτικών αποτελεσμάτων  σε ένα ευρύ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων όπως οσφυϊκές και αυχενικές δισκοκήλες,τενοντοπάθειες,τάχιστη μετατραυματική αποκατάσταση, οστεοαρθρίτιδα γονάτων,σπονδυλικής στήλης,χωρίς παρενέργειες,αποφεύγοντας την μακροχρόνια λήψη επιβλαβών για τον οργανισμό φαρμάκων.  
Παράλληλα η χρήση του διαγνωστικού υπερήχου του μυοσκελετικού συστήματος συμβάλει αποφασιστικά στη διάγνωση και την λύση των εκάστοτε διαφοροδιαγνωστικών προβλημάτων.
 Τέλος η μέθοδος βιολογικής θεραπείας με την χρήση αυτόλογων  αυξητικών παραγόντων από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (P.R.P) καθώς και άλλες εναλλακτικές ενέσιμες θεραπείες(Υαλουρονικό οξύ,Κολλαγόνο κ.α) που εφαρμόζονται υπό την καθοδήγηση υπερήχου ενισχύουν σημαντικά τις προηγμένες θεραπευτικές επιλογές που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για την ίαση των ασθενών 
Το ιατρείο  βρίσκεται στην διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Σίνδος Θεσσαλονίκης .
Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο σταθ: 2310795858 ή στο κιν: 6976889349
Διενεργούνται κατ'οίκον επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης.
Πιστοποιημένος για συνταγογράφηση και έκδοση παραπεμπτικών (ακτινογραφίες,μαγνητικές,οστεοπόρωση,φυσικοθεραπείες κ.α)για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
 
 
 
UA-35905416-1 http://orthopaidikos​-sindos.gr