Ωράριο λειτουργίας ιατρείου

 Δευτέρα-Παρασκευή

 πρωινές ώρες

10.00πμ-13.30μμ

απόγευμα

18.00μμ-21.00μμ

Αρθροσκοπική χειρουργική

Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική διαδικασία κατά την οποία γίνεται επισκόπση της άρθρωσης μέσω μιας μικρής κάμερας. Η αρθροσκόπηση δίνει στο χειρουργό μια σαφή εικόνα του εσωτερικού του γόνατος και αυτό βοηθά στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία προβλημάτων της άρθρωσης του γόνατος.

 Διαδικασία αρθροσκόπησης.

Η αρθροσκόπηση γίνεται μέσω μικρών τομών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργός εισάγει το αρθροσκόπιο ( μια μικρή κάμερα μεγέθους ενός μολυβιού) στην άρθρωση του γόνατος. Το αρθροσκόπιο στέλνει εικόνα στην οθόνη και από εκεί ο χειρουργός μπορεί να δει όλες τις δομές του γόνατος με κάθε λεπτομέρεια. Με τον ίδιο τρόπο ο χειρουργός μπορεί να διορθώσει ή να αφαιρέσει κατεστραμμένο ιστό από την περιοχή. Για να το πετύχει αυτό εισάγονται παράλληλα μικρα χειρουργικά εργαλεία από άλλες μικρές τομές γύρω από την άρθρωση του γόνατος. Η διάρκεια της επέμβασης είναι από μισή έως 1 ώρα και αυτό θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα και την απαραίτητη θεραπεία.

Σε ποιες περιπτώσεις  γίνεται αρθροσκόπηση:

1 Ρήξεις μηνίσκου.

Τύποι Ρήξης Μηνίσκου

Σε κάθε γόνατο υπάρχουν δύο ημισελινοειδή ινοχόνδρινα τμήματα ο έσω και ο έξω μηνίσκος. Κάκωση σε έναν από τους δύο μηνίσκους μπορεί να γίνει από βίαιη στροφική κίνηση ή από επανειλημμένες μικροκακώσεις. Η διάγνωση βασίζεται στο ιστορικό της κάκωσης, την κλινική εικόνα και τη μαγνητική τομογραφία.

 

 

 

 2.Ρήξη προσθίου χιαστού συνδέσμου

Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος μπορεί να τραυματιστεί όταν ασκηθεί υπερβολική στροφική δύναμη στο γόνατο. Μπορεί να συμβεί κατα τη διάρκεια της άθλησης, μετά από πτώση ή τροχαίο. Ο ασθενής αισθάνεται έντονο άλγος, αστάθεια στην άρθρωση, αδυναμία βάδισης και μεγάλο οίδημα. Η αντιμετώπιση γίνεται χειρουργικά. Ο τραυματισμένος σύνδεσμος αντικαθίσταται με μόσχευμα.
 
 
3. Αρθρίτιδα
 
Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι αρθρίτιδας που μπορεί να επηρεάσουν την άρθρωση του γόνατος. Η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η μετατραυματική αρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας, είναι εκφυλιστική ασθένεια και τις περισσότερες φορές προσβάλλει μεσήλικες και ηλικιωμένους. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια φλεγμωνώδης αρθρίτιδα που μπορεί να καταστρέψει το χόνδρο της άρθρωσης. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και κατά κανόνα προσβάλλει και τα δύο γόνατα. Η μετατραυματική αρθρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο. Μοιαζει με την οστεοαρθρίτιδα και μπορεί να εμφανιστεί μετά από ένα κάταγμα, τραυματισμό των συνδέσμων ή ρήξη μηνίσκου. Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση, ακτινογραφία ενώ για τη διάγνωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας ίσως χρειαστεί μαγνητική τομογραφία και εξέταση αίματος. Η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική και αν δεν υπάρχει ανταπόκριση του ασθενούς, χειρουργική επέμβαση,είτε με αρθροσκοπικό καθαρισμό στα  αρχικά στάδια της οστεοαρθρίτιδας ή ρευματοειδούς αρθρίτιδας και επανορθωτική χειρουργική στα πιο προχωρημένα στάδια της αρθρίτιδας.
 

  Καλώς ήρθατε στο ιατρείο μου.

 
Η διατήρηση της ποιότητας ζωής των ασθενών αποτελούν τον στόχο της καθημερινής θεραπευτικής μου πρακτικής.
Γι'αυτό προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας προηγμένες μεθόδους θεραπείας που αφορούν την αρθροσκοπική χειρουργική για την αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών,τις επανορθωτικές επεμβάσεις αποκατάστασης μεγάλων και μικρών αρθρώσεων  με έμφαση στις ελάχιστα επεμβατικά χειρουργικές τεχνικές(M.I.S)και την τραυματολογία.
Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο τομέα της συντηρητικής αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών παθήσεων και τραυματισμών.
Στο πλαίσιο αυτό το ιατρείο  έχει επανδρωθεί με την πλέον σύγχρονη συσκευή Laser το M.I.D PRO LASER με μεγάλη δυνατότητα επιτυχών θεραπευτικών αποτελεσμάτων  σε ένα ευρύ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων όπως οσφυϊκές και αυχενικές δισκοκήλες,τενοντοπάθειες,τάχιστη μετατραυματική αποκατάσταση, οστεοαρθρίτιδα γονάτων,σπονδυλικής στήλης,χωρίς παρενέργειες,αποφεύγοντας την μακροχρόνια λήψη επιβλαβών για τον οργανισμό φαρμάκων.  
Παράλληλα η χρήση του διαγνωστικού υπερήχου του μυοσκελετικού συστήματος συμβάλει αποφασιστικά στη διάγνωση και την λύση των εκάστοτε διαφοροδιαγνωστικών προβλημάτων.
 Τέλος η μέθοδος βιολογικής θεραπείας με την χρήση αυτόλογων  αυξητικών παραγόντων από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (P.R.P) καθώς και άλλες εναλλακτικές ενέσιμες θεραπείες(Υαλουρονικό οξύ,Κολλαγόνο κ.α) που εφαρμόζονται υπό την καθοδήγηση υπερήχου ενισχύουν σημαντικά τις προηγμένες θεραπευτικές επιλογές που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για την ίαση των ασθενών 
Το ιατρείο  βρίσκεται στην διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Σίνδος Θεσσαλονίκης .
Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο σταθ: 2310795858 ή στο κιν: 6976889349
Διενεργούνται κατ'οίκον επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης.
Πιστοποιημένος για συνταγογράφηση και έκδοση παραπεμπτικών (ακτινογραφίες,μαγνητικές,οστεοπόρωση,φυσικοθεραπείες κ.α)για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.
 
 
 
UA-35905416-1 http://orthopaidikos​-sindos.gr